top of page
Search
  • Mònica Curto Jové

TOT SOBRE LA GIMNÀSTICA FACIALT’has preguntat mai per què exercitem el cos? Per tonificar les parts que més ens agraden i disminuir la flacciditat. Però, sabies que també pots exercitar la cara per el mateix motiu?


Al rostre tenim més de 40 músculs que dia a dia utilitzem, parlant, fent expressions facials… però no els entrenem. Al llarg dels any van perdent el to i apareix la flacciditat.


Si comencem a exercitar-los amb la gimnàstica facial, podem disminuir la aparició d’arrugues i guanyar vitalitat, a part que augmenta el reg sanguini i limfàtic de tota la zona. També estimulem la producció de col·lagen i elastina, que son dos proteïnes molt importants per mantenir una pell tersa i elàstica.


La gimnàstica facial o yoga facial, s’enfoca en treballar totes les àrees del rostre com la papada, les arrugues dels ulls (potes de gall), els surcs, parpelles caigudes, entre altres. Lo ideal seria practicar-ho cada matí i cada nit, dins de la nostra rutina de neteja facial.


És bo realitzar un escalfament de gimnàstica facial perquè segurament has notat que als matins no sents bé la cara o que notes massa tensió a les nits, i una sèrie d'exercicis per a estirar i estimular els músculs de la cara funcionaran molt bé com preparació per a un entrenament facial i posterior a un dia de treball en el qual ja vols relaxar el rostre.


D'igual forma, és comú notar la cara una mica inflada als matins, així que acompanyar la rutina amb un automassatge circulatori ajudarà a estimular el reg sanguini i a activar el sistema limfàtic, la qual cosa al seu torn, aconseguiràs desinflamar la cara i el coll.


Alguns exercicis que pots realitzar són:


- Arrugues en els llavis: pronuncia 10 vegades i en veu alta les vocals: A, I, I, O, O estirant la boca al màxim.


- Per a tonificar la pell: amb la boca tancada, mou 10 vegades la llengua, de dreta a esquerra i viceversa.


- Arrugues en el front i en les potes de gall: situa les gemmes dels dits sobre les celles i mou-les de dalt a baix unes 15 vegades sense retirar els dits.- Reafirmar el coll: pronuncia 10 vegades la lletra X de manera exagerada, contraient al màxim els músculs.


- Per a la papada: aixeca la barbeta i col·loca la mà sota els músculs de la mandíbula, estira cap endavant i cap amunt. També pots intentar obrir la boca de manera suau en aquesta posició, mantens uns segons i relaxes. Un altre exercici recomanable és obrir la boca al màxim i moure la mandíbula inferir cap a dins i cap a fora alternativament.


- Enfortir les galtes: inspira i infla els queixos (carrillos) al màxim, relaxa i repeteix 10 vegades. Torça els llavis a la dreta de manera que tirin del pòmul esquerre, i al contrari. Posa els queixos i els llavis en posició de bufar, fes força amb els llavis sense moure'ls i mantingues 10 segons. Una altra opció és obrir la boca al màxim com si anessis a cridar la lletra A, forçant tots els músculs que envolten els llavis.- Parpelles inflades i bosses d'ulls: dona suport als dits en les temples i tanca amb força les parpelles durant 10 segons, en tots dos ulls, repetint 5 vegades en cada costat.


- Ulleres i bosses: intenta tancar els ulls amb la parpella inferior sense moure el superior i sense arrufar l'entrecella. Puja i baixa la parpella de baix 15 vegades de manera lenta.


Lo ideal seria practicar aquests exercicis durant 10-15 mins. Podeu fer-lo dos o tres vegades a la setmana, per no fatigar els músculs.


Podeu deixar un comentari si al final practiqueu aquests exercicis! Us llegim.7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page