top of page

Elaborat per IdealBody 05.11.2023

6 Consells per Menjar sa Durant el Nadal

Encara que pugui semblar un desafiament, és absolutament factible mantenir una alimentació saludable en el Nadal. Només necessites ser més conscient de les teves eleccions durant les festivitats i, sobretot, moderar els excessos. Deixa de costat frases com 'No passa res, és Nadal!' si el teu objectiu és cuidar la teva línia i la teva salut.

És normal que en algunes menjades comes una mica més, però procura no descontrolar-te. Per a ajudar-te en aquesta tasca desafiadora, aquí et proporcionem algunes recomanacions que et permetran gaudir de les festivitats sense perdre de vista els teus objectius de benestar. Pren nota!

Ensalada de tomate cherry
Ensalada baja en calorías

1

No et saltis menjades

Un dels errors comuns que solem cometre és la idea d'ometre menjars per a evitar l'excés de calories, especialment en la vespra de Nadal, quan pensem a limitar la nostra ingesta durant el dia per a poder gaudir del sopar de Nit de Nadal. No obstant això, aquest enfocament pot ser contraproduent, ja que arribem al sopar amb molta fam i correm el risc de menjar en excés. A més, és important recordar que mantenir un metabolisme actiu requereix una alimentació adequada i equilibrada al llarg del dia.

En lloc de saltar-nos menjars, et recomanem optar per cinc menjars al dia, però en porcions més lleugeres. En aquest context, en lloc de consumir plats pesats com a arròs o llegums en l'esmorzar, pots triar opcions més lleugeres, com un plat de coliflor i una porció de peix. Això et permetrà gaudir d'un menjar saborós sense excedir-te en calories.

Menja aliments saludables

2

Malgrat estar en plena temporada nadalenca, no hem de descurar la nostra alimentació saludable. Opta per una taula repleta de verdures i hortalisses, reduint al mínim la presència de salses o condiments molt grassos. Pots gaudir de deliciosos menjars nadalencs que siguin més lleugeres sense sacrificar el sabor. Planifica amb antelació i aconseguiràs l'equilibri perfecte.

Vegetales orgánicos
Ensalada de tomate cherry
Aperitivos

3

Vigila les quantitats

Si planeges visitar a un familiar o amic i et conviden a menjar, és possible que no tinguis control sobre el menú. No obstant això, el que sí que pots controlar són les porcions que serveixes en el teu plat. Per tant, procura mantenir la calma i controlar el teu apetit, servint-te quantitats raonables per a no excedir-te. Et suggerim que masteguis acuradament cada mos per a gaudir plenament dels sabors i evitar l'excés de menjar.

Postres amb fruita

4

En lloc de limitar-te a oferir exclusivament torrons, bombons o llaminadures nadalenques com a postres, per què no consideres la idea de preparar plats amb fruites? Per exemple, unes maduixes banyades en xocolata negra poden ser una elecció deliciosa; també pots optar per magranes, pomes, raïm... Incorpora fruites en la teva taula per a enriquir els teus menjars amb valuosos nutrients.

frutas tropicales
Regalos Navideños
regalos envueltos

5

Només els dies festius

Un punt important a recordar si desitges mantenir una alimentació saludable durant les festivitats nadalenques és que aquestes festivitats es refereixen a dies específics com a Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteban, Nit de cap d'any i el Dia de Reis. En total, són 5 dies en què la teva alimentació podria variar de la teva dieta habitual. És fonamental evitar concedir-te el permís de consumir torrons diàriament o beure xampany, ja que això podria tenir un impacte negatiu en la teva rutina alimentària.

Vigila amb l'alcohol

6

Entenem que pot ser complicat moderar el consum d'alcohol en aquesta temporada festiva, però no t'excedeixis! Tingues al cap que l'alcohol contribueix amb calories buides i aquestes begudes solen ser riques en calories, per tant, el que limitis en la teva ingesta de menjar, no ho reemplacis amb alcohol! Especialment, és recomanable evitar els xopets o els còctels d'alt contingut calòric, ja que són licors que aporten moltes calories.

Brindis navideño
bottom of page